Födelsedagskalas och min monsterabebis


Här är en bild på när Hampus står och steker pyttipanna. Sån där påse en köper i matbutiken. Tog den någon dag i förra veckan när jag precis dragit fram kameran, kanske var samma dag till och med. 

I helgen åkte vi hem till honom/hans föräldrar i Oskarshamn. Jag hade nämligen introduktions-/utbildningsdag på mitt kommande sommarjobb på fredagen som jag behövde gå på. Gick upp klockan fem på morgonen och kom tillbaka runt 16, helt slut. Hampus och hans pappa är tydligen ishockeyfantaster och det var en match som började precis när jag kom hem. Tänkte sova en stund under tiden de tittade på den men jag kan nog inte sova på dagen. Sov gott den natten iallafall.

Hampus fyller 20 år imorgon (9/5), så på lördagen hade han släktkalas. Jag har träffat hans föräldrar, deras partners och hans mor- och farföräldrar förut, men morbröder och kusiner var detta första gången jag träffade. Spännande! Och de var så snälla så. Hampus föräldrar hade gått ihop och köpt som ett presentkort på en hotellövernattning för två personer (genom det här Smartbox) så det ska vi se till att åka på någon gång framöver! Så gulligt gjort av dem.



Idag hade jag ändå en ganska bra selfiedag, tror att det kanske beror på att jag tvättade håret på morgonen. Känns fräscht. Hade läppstift idag med, men det syns inte så tydligt på bilden. NYX Lip Lingerie i färgen "Ruffle Trim" var det iallafall. 

Igår eftermiddag kom en snuva farande så nu går jag och snyter mig ganska ofta. Har pratat med några idag som sa att jag kanske har blivit allergisk mot pollen. Känner mig snuvig och lite trött och hängig och ibland känns det som att ögonen ska börja rinna fast så gör de inte det, men det svider nästan lite i dem. Vet inte. Tog en allergitablett av Hampus för snart fyra timmar sen (sån där generell mot typ rinnig näsa och sånt) för att se om det skulle ändra på något, och har inte snutit mig riktigt lika ofta sedan dess men känns fortfarande lite tjockt i näsan och hängigt i huvudet. Kanske bara är förkyld.


Idag har jag blivit mamma till en monsterastickling! Det finns ett gäng på internatet som är väldigt växtintresserade och det har börjat smitta några av oss andra, däribland mig. För ett litet tag sedan fick de ett gäng sticklingar på en monstera så då var jag framme och paxade en, och idag flyttade den in hos mig! "Krukan" är en gammal konservburk som det har varit rödbetor i från början. Köket slänger en och annan gammal konservburk i metallåtervinningen så där är ibland några och hämtar till sina växter.


Passade på att plantera om min chili också! Även den i en gammal konservburk, men aningen mindre. Den har vuxit sig såhär stor och stilig sedan jag sådde den kring månadsskiftet mars-april, så nu var det dags för lite mer utrymme. Tycker att bladet här framme är så charmigt, lite som två blad i ett. Gullechilin. 


Kommentarer